У Фельдман Екопарк народилося дитинча мунтжака, одного з найменших видів оленів у світі. Про це повідомили представники екопарку.
Новонароджений мунтжак ще дуже крихітний, лякливий, але надзвичайно допитливий. За словами працівників парку, малюк досі ретельно ховається в тіні, уважно спостерігаючи за навколишнім світом під пильним оком мами.
«Мунтжаки – дуже ніжні та дбайливі створіння, і кожне народження для нас – справжнє диво», – зазначили у Фельдман Екопарк.
Мунтжаки (рід Muntiacus) — один із найдавніших видів оленів. Вони походять з Південної та Південно-Східної Азії, включаючи Індію, Шрі-Ланку, М’янму, В’єтнам, Китай та острови Індонезії. Це невеликі тварини, висота в плечах 38-65 см, вага від 9 до 35 кг в залежності від виду. Їхнє хутро варіюється від червонувато-коричневого влітку до тьмяно-сірого взимку, а самці характеризуються короткими нерозгалуженими рогами та подовженими верхніми іклами, які використовуються для захисту та територіальних боїв. У самок замість рогів є невеликі кісткові виступи. У виняткових випадках тривалість життя може досягати 16-19 років.
Ці тварини віддають перевагу густим лісам із густим підліском, але можуть адаптуватися до різноманітних середовищ, включаючи савани, чагарники та навіть міські сади. Це змішані травоїдні тварини, які харчуються пагонами дерев, листям, горіхами, ягодами, грибами та корою. Через свою звичку гризти кору дерев мунтжаки в деяких регіонах вважаються шкідниками, оскільки можуть завдавати шкоди лісовим насадженням і сільськогосподарським посівам.
Фото – Вікіпедія, відео – «Фельдман Екопарк»
